CDMA – Spread Spectrum MCQ [Free PDF] – Objective Question Answer for CDMA – Spread Spectrum Quiz

1. Some advantages of spread spectrum are

A. Low susceptibility
B. Immunity to jamming
C. Reduced interference
D. All of the mentioned

Answer: D

Advantages of the spread spectrum are low susceptibility, reduced interference, immunity to jamming, and co-existence of a multi-path system.

 

2. Processing gain is the ratio of message bandwidth to signal bandwidth.

A. True
B. False

Answer: B

Processing gain is the ratio of the signal bandwidth to message bandwidth.

 

3. Which is better for avoiding jamming?

A. Direct sequence spread spectrum
B. Frequency-hopping spread spectrum
C. Time hopping spread spectrum
D. None of the mentioned

Answer: B

Frequency-hopping spread spectrum is better for avoiding jamming.

 

4. Which is more bandwidth-efficient?

A. Direct sequence spread spectrum
B. Frequency-hopping spread spectrum
C. Time hopping spread spectrum
D. None of the mentioned

Answer: C

The time-hopping spread spectrum is more bandwidth efficient.

 

5. Which is more simpler to implement?

A. Direct sequence spread spectrum
B. Frequency-hopping spread spectrum
C. Time hopping spread spectrum
D. None of the mentioned

Answer: A

A direct sequence spread spectrum is more simpler to implement.

 

6. Which uses orthogonal codes?

A. Synchronous CDMA
B. Asynchronous CDMA
C. Synchronous & Asynchronous CDMA
D. None of the mentioned

Answer: A

Synchronous CDMA uses orthogonal codes and asynchronous CDMA uses pseudorandom codes.

 

7. Which is more suitable when a large number of transmitters are used?

A. Synchronous CDMA
B. Asynchronous CDMA
C. Synchronous & Asynchronous CDMA
D. None of the mentioned

Answer: B

Asynchronous CDMA is more suitable for a large number of transmitters.

 

8. CDMA rejects

A. Narrow band interference
B. Wide band interference
C. Narrow & Wideband interference
D. None of the mentioned

Answer: A

CDMA effectively rejects narrow band interference.

 

9. Frequency planning is very essential in

A. FDMA
B. TDMA
C. FDMA & TDMA
D. None of the mentioned

Answer: C

Frequency planning is necessary for both TDMA and FDMA.

 

10. CDMA uses

A. Hard hand off
B. Soft hand off
C. Hard & Soft hand off
D. None of the mentioned

Answer: B

CDMA uses a soft hand which provides more reliable communication.

Scroll to Top