Embedded System Debugging Technique MCQ Quiz – Objective Question with Answer for Embedded System Debugging Technique

1. What is the testing process’ first goal?

a) Bug prevention
b) Testing
c) Execution
d) Analyses

Answer: A

It’s better to prevent a bug rather than putting time into its testing and removal.

 

2. Software mistakes during coding are known as

a) errors
b) failures
c) bugs
d) defects

Answer: C

A software bug is an error, flaw, failure, or fault in a computer program or system that causes it to produce an incorrect or unexpected result.

 

3. Name an evaluation technique to assess the quality of test cases.

a) Mutation analysis
b) Validation
c) Verification
d) Performance analysis

Answer: A

Mutation analysis is used to design new software tests and evaluate the quality of existing software tests.

 

4. Test should be conducted for every possible

a) data
b) case
c) variable
d) all of the mentioned

Answer: D

It increases the scope for code inspection.

 

5. Which of the following is not a part of the bug report?

a) Test case
b) Output
c) Software Version
d) LOC

Answer: D

Line of code(LOC) is immaterial during testing, as it is an exhaustive process.

 

6. Which of the following is not a part of Execution Flow during debugging?

a) Step Over
b) Step Into
c) Step Up
d) Step Out

Answer: C

Step Into executes code, Step Out continues execution until bound value, and Step Over is to execute code without stopping.

 

7. Cyclomatic Complexity method comes under which testing method.

a) Yellow box
b) White box
c) Gray box
d) Black box

Answer: B

Cyclomatic Complexity tells us about the number of independent paths in a program which is covered in white box testing.

 

8. Which is a black-box testing technique appropriate to all levels of testing?

a) Acceptance testing
b) Regression testing
c) Equivalence partitioning
d) Quality assurance

Answer: C

Equivalence partitioning is a software testing technique that divides the input data of a software unit into partitions of equivalent data from which test cases can be derived.

 

9. Which of the following is the way of ensuring that the tests are actually testing code?

a) Control structure testing
b) Complex path testing
c) Code coverage
d) Quality assurance of software

Answer: C

Code coverage is the way of ensuring that the tests are actually testing code. Code coverage is a software testing metric that determines the number of lines of code that are successfully validated under a test procedure, which in turn, helps in analyzing how comprehensively a software is verified.

 

10. Effective testing will reduce _______ cost.

a) maintenance
b) design
c) coding
d) documentation

Answer: A

The remaining options are a part of the development process. Effective testing will reduce maintenance cost.

Scroll to Top