Embedded System Validation MCQ Quiz – Objective Question with Answer for Embedded System Validation

1. Which of the following language can describe the hardware?

A. C
B. C++
C. JAVA
D. VHDL

Answer: D

The VHDL is the hardware description language which describes the hardware whereas the C, C++ and JAVA are software languages.

 

2. What do VHDL stand for?

A. Verilog hardware description language
B. VHSIC hardware description language
C. very hardware description language
D. VMEbus description language

Answer: B

VHDL is the VHSIC(very high speed integrated circuit) hardware description language which was developed by three companies, IBM, Intermetrics and Texas Instruments the first version of the VHDL is established in the year 1984 and later on the VHDL is standardised by the IEEE.

 

3. What does VHSIC stand for?

A. very high speed integrated chip
B. very high sensor integrated chip
C. Verilog system integrated chip
D. Verilog speed integrated chip

Answer: A

The VHSIC stands for very high speed integrated chip and VHDL was designed in the context of the VHSIC, developed by the department of defence in the US.

 

4. Each unit to be modelled in a VHDL design is known as

A. behavioural model
B. design architecture
C. design entity
D. structural model

Answer: C

Each unit to be modelled in a VHDL design is known as the design entity or the VHDL entity. There are two types of ingredients are used. These are the entity declaration and the architecture declaration.

 

5. Which of the following are capable of displaying output signal waveforms resulting from stimuli applied to the inputs?

A. VHDL simulator
B. VHDL emulator
C. VHDL debugger
D. VHDL locater

Answer: A

The VHDL simulator is capable of displaying the output signal waveforms which result from the stimuli or trigger applied to the input.

 

6. Which of the following describes the connections between the entity port and the local component?

A. port map
B. one-to-one map
C. many-to-one map
D. one-to-many maps

Answer: A

The port map describes the connection between the entity port and the local component. The component is declared by component declaration and the entity ports are mapped with the port mapping.

 

7. Who proposed the CSA theory?

A. Russell
B. Jacome
C. Hayes
D. Ritchie

Answer: C

The CSA theory is proposed by Hayes and this theory is based on the systematic way of building up value sets.

 

8. Which of the following is a systematic way of building up value sets?

A. CSA theory
B. Bayes theorem
C. Russell’s power mode;
D. first power model

Answer: A

The CSA theory is proposed by Hayes. The theory is based on the systematic way of building up value sets, that is the electronics design system uses a variety of value sets, like 2, 3 etc. The goal of developing discrete value sets is to avoid the problems of solving network equations.

 

9. Which of the following is an abstraction of the signal impedance?

A. level
B. strength
C. size
D. nature

Answer: B

The systems contain electrical signals of different strengths and it needs to compute the strength and the logic level resulting from a connection of two or more sources of electrical signals. The strength is the abstraction of the signal impedance.

 

10. Which of the following is an abstraction of the signal voltage?

A. level
B. strength
C. nature
D. size

Answer: A

Most of the systems contain electrical signals of different strengths and levels. The level of the signal is the abstraction of the signal voltage and the strength is the abstraction of the signal impedance.

Scroll to Top