Interleaving Code Application MCQ [Free PDF] – Objective Question Answer for Interleaving Code Application Quiz

1. Compact disc is used for

A. Digital storage
B. Reproduction of audio signals
C. Digital storage & Reproduction of audio signals
D. None of the mentioned

Answer: C

A compact disc digital audio system is used for both digital storage and reproduction of audio signals.

 

2. Sources of channel errors are

A. FingFingerprints
B. Air bubbles
C. Unwanted particles
D. All of the mentioned

Answer: D

Some of the sources of channel errors are unwanted particles, air bubbles, fingerprints, scratches, etc.

 

3. The CIRC error control scheme includes

A. Correction
B. Concealment
C. Correction & Concealment
D. None of the mentioned

Answer: C

The cross interleaves reed Solomon error control scheme in the CD system involves both correction and concealment of errors.

 

4. Decoding step consists of

A. De-interleaving
B. Decoding
C. De-interleaving & Decoding
D. None of the mentioned

Answer: C

The decoder step consists of both De-interleaving and decoding which are performed in the reverse order of encoding steps.

 

5. The ______ is the error-correcting capability used, and the _____ will be the erasure correcting capability.

A. Larger, smaller
B. Smaller, larger
C. Smaller, smaller
D. Larger, larger

Answer: A

There is a trade-off between error correction and erasure correction, the larger the error-correcting capability used the smaller will be the erasure correcting capability.

h({});

 

6. In interpolation

A. New samples are added
B. Unreliable samples are removed
C. New samples are added & Unreliable samples are removed
D. None of the mentioned

Answer: C

The function of the interpolation function is to add new samples estimated from the reliable ones in place of unreliable ones.

 

7. The channel that exhibits multi-path fading

A. Has memory
B. Exhibits mutually dependent signal transmission impairments
C. Received signal will be distorted
D. All of the mentioned

Answer: D

A channel that exhibits multi-path fading where the signal arrives at the receiver over two or more different paths. This channel has memory and exhibits mutually dependent signal transmission impairment.

 

8. Separating the symbols makes the channel memoryless.

A. True
B. False

Answer: A

Separating the symbols in time effectively changes a channel with memory into a memory-less one.

 

9. The minimum end to end delay in block interleaving is

A. 2MN+2M+2
B. 2MN-2M+2
C. 2MN-2M-2
D. 2MN+2M-2

Answer: B

The inter-leaver or De-inter leaver delay is 2MN symbol times. M(N-1)+1 memory cells need to be filled before transmission can begin. Thus the minimum end-to-end delay is 2MN-2M+2 symbol times, not including any channel propagation delay.

 

10. A concatenated code uses

A. One level of coding
B. Two levels of coding
C. Three levels of coding
D. None of the mentioned

Answer: B

A concatenated code is one that uses two levels of coding, inner code and outer code to achieve desired error performance.

Scroll to Top