Interpolation MCQ [Free PDF] – Objective Question Answer for Interpolation Quiz

1. Interpolation is done by

A. Curve fitting
B. Regression analysis
C. Curve fitting & Regression analysis
D. None of the mentioned

Answer: C

Interpolating the value requires or is done by curve fitting and regression analysis.

 

2. Interpolation provides a mean for estimating functions

A. At the beginning points
B. At the ending points
C. At the intermediate points
D. None of the mentioned

Answer: C

Interpolation provides a means for estimating the function at the intermediate points.

 

3. Interpolation methods are

A. Linear interpolation
B. Piecewise constant interpolation
C. Polynomial interpolation
D. All of the mentioned

Answer: D

Some of the interpolation techniques are linear interpolation, piecewise constant interpolation, polynomial interpolation, spline interpolation, etc.

 

4. Linear interpolation is

A. Easy
B. Precise
C. Easy & Precise
D. None of the mentioned

Answer: A

Linear interpolation is quick and easy but not precise.

 

5. Error is equal to

A. Distance between the data points
B. Square of the distance between the data points
C. Half the distance between the data points
D. None of the mentioned

Answer: B

Error is equal to the square of the distance between the data points.

h({});

 

6. Which produces smoother interpolants?

A. Polynomial interpolation
B. Spline interpolation
C. Polynomial & Spline interpolation
D. None of the mentioned

Answer: C

Polynomial interpolation and spline interpolation produces smoother interpolants.

 

7. Which is more expensive?

A. Polynomial interpolation
B. Linear interpolation
C. Polynomial & Linear interpolation
D. None of the mentioned

Answer: A

Polynomial interpolation is more expensive than linear interpolation.

 

8. Gaussian process is a _____ interpolation process.

A. Linear
B. Non-linear
C. Not an interpolation process
D. None of the mentioned

Answer: A

Gaussian process is a non-linear interpolation process.

 

9. Interpolation means

A. Adding new data points
B. Only aligning old data points
C. Only removing old data points
D. None of the mentioned

Answer: A

Interpolation is a method of adding new data points within the range of a discrete set of known data points.

 

10. Interpolation is a method of

A. Interrelating
B. Estimating
C. Integrating
D. Combining

Answer: B

Interpolation is a method of estimating the value of the function.

Scroll to Top