ISDN Interface MCQ [Free PDF] – Objective Question Answer for ISDN Interface Quiz

1. ISDN integrates speech and data on

A. Different lines
B. Same lines
C. Different & Same lines
D. None of the mentioned

Answer: B

Integrated services for the digital domain integrates speech and data signals on the same lines.

 

2. ISDN is a

A. Packet-switched network
B. Circuit-switched telephone network
C. Packet-switched & Circuit-switched telephone network
D. None of the mentioned

Answer: C

ISDN is a circuit-switched telephone network that also provides access to a packet-switched network.

 

3. Circuit-switched connection is provided for

A. Voice
B. Data
C. Voice & Data
D. None of the mentioned

Answer: C

The circuit-switched connection can be provided for either voice or data.

 

4. Packet-switched connection is provided for

A. Voice
B. Data
C. Voice & Data
D. None of the mentioned

Answer: B

The packet-switched connection can be provided only for data.

 

5. Channel bonding provides

A. Higher data rate
B. Lower data rate
C. Does not affect the data rate
D. None of the mentioned

Answer: A

Channel bonding can achieve a higher data rate.

 

6. U-interface is the two-wire interface between

A. Computing device and terminal adapter
B. Terminal adapter and exchange unit
C. Exchange unit and network terminating unit
D. Computing device and exchange unit

Answer: C

The u-interface is the two-wire connection or interface between the exchange unit and the network terminating unit.

 

7. T interface is the serial interface between

A. Computing device and terminal adapter
B. Terminal adapter and exchange unit
C. Exchange unit and network terminating unit
D. Computing device and exchange unit

Answer: A

T interface is the serial interface between the computing device and terminal adapter.

 

8. S-interface is a _______ bus.

A. Two-wire bus
B. Four wire bus
C. Single wired bus
D. None of the mentioned

Answer: B

The S interface is a four-wire bus that ISDN consumer devices plug into.

 

9. The services provided by ISDN

A. Bearer service
B. Teleservice
C. Secondary service
D. All of the mentioned

Answer: D

The services provided by ISDN and classified by attributes are bearer service, teleservice, and secondary service.

 

10. Attributes of ISDN have

A. Definition
B. Allowable values
C. Definition & Allowable values
D. None of the mentioned

Answer: C

ISDN services are characterized by attributes and attributes have definitions and allowable values.

Scroll to Top