MOS and BiCMOS Circuit Design Processes MCQ Quiz – Objective Question with Answer for MOS and BiCMOS Circuit Design Processes MCQ

1. Stick diagrams are those which convey layer information through?

A. thickness
B. color
C. shapes
D. layers

Answer: B

Stick diagrams are those which convey layer information through color codes. Thickness is not considered in this stick diagram representation.

 

2. Which color is used for n-diffusion?

A. red
B. blue
C. green
D. yellow

Answer: C

The green color is used to show the presence of the n-diffusion layer. The n-type diffusion will dope the source or drain region in the p-well region.

 

3. Which color is used for an implant?

A. red
B. blue
C. green
D. yellow

Answer: D

Yellow color is used to represent the implant layer.

 

4. Which color is used for contact areas?

A. red
B. brown
C. black
D. blue

Answer: C

Black color is used to represent contact areas. This is the part where two different touch or cross each other.

 

5. Which color is used for polysilicon?

A. brown
B. red
C. white
D. orange

Answer: B

Red is used to represent polysilicon layers. It is a semi-conductor-like material and is a hyper pure form of silicon.

 

6. Which color is used for polysilicon 2?

A. blue
B. brown
C. orange
D. white

Answer: C

Orange color is used to represent the polysilicon-2 layer.

 

7. Which color is used for buried contact?

A. black
B. white
C. green
D. brown

Answer: D

Brown color is used to represent buried contact. Buried contact is most widely used, subject to fewer design rule restrictions are smaller in area.

 

8. n and p transistors are separated by using __________

A. differentiation line
B. separation line
C. demarcation line
D. black line

Answer: C

The demarcation line separates n and p transistors. The demarcation line is similar to the dotted line in brown.

 

9. _______ layer should be over ______ layer.

A. n-type, polysilicon
B. polysilicon, n-type
C. p-type, n-type
D. n-type, p-type

Answer: B

The polysilicon layer should be over the n-type layer. This is the standard pattern used in stick diagram representation.

 

11. Implant is represented using ___________

A. black, dark line
B. black, dotted line
C. yellow, dark line
D. yellow, dotted line

Answer: D

The implant is represented using yellow color dotted lines. It is drawn in the middle of the nMOS or pMOS wherever the implant is used.

Scroll to Top