Pseudo Noise Sequence MCQ [Free PDF] – Objective Question Answer for Pseudo Noise Sequence Quiz

1. Pseudorandom signal ________ predicted.

A. Can be
B. Cannot be
C. maybe
D. None of the mentioned

Answer: A

Random signals cannot be predicted whereas pseudorandom sequences can be predicted.

 

2. The properties used for a pseudorandom sequence are

MCQ on Virus - Examsegg Biology

A. Balance
B. Run
C. Correlation
D. All of the mentioned

Answer: D

The three basic properties that can be applied for a pseudorandom sequence are balanced, run, and correlation properties.

 

3. The shift register needs to be controlled by clock pulses.

A. True
B. False

Answer: A

The shift register operation is controlled by clock pulses.

 

4. A linear feedback shift register consists of

A. Feedback path
B. Modulo 2 adder
C. Four stage register
D. All of the mentioned

Answer: D

A linear feedback shift register consists of a four-stage register for storage and shifting, a modulo 2 adder, and a feedback path.

 

5. If the initial pulse of 1000 is fed to the shift register, after how many clock pulses does the sequence repeat?

A. 15
B. 16
C. 14
D. 17

Answer: A

If the initial pulse of 1000 is given to the shift register, the foregoing sequence repeats after 15 clock pulses.

h({});

 

6. The sequences produced by the shift register depend on

A. Number of stages
B. Feedback tap connections
C. Initial conditions
D. All of the mentioned

Answer: D

The sequences produced by the shift register depend on the number of stages, the feedback tap connections, and initial conditions.

 

7. For maximal length sequence, the sequence repetition clock pulses p is given by

A. 2n + 1
B. 2n -1
C. 2n
D. None of the mentioned

Answer: B

For maximal length sequence, produced by n stage linear feedback shift register the sequence repetition clock pulses p is given by 2n -1.

 

8. For any cyclic shift, the auto-correlation function is equal to

A. 1/p
B. -1/p
C. –p
D. p

Answer: B

For any cyclic shift, the auto-correlation function is equal to -1/p.

 

9. Which method is better?

A. To share the same bandwidth
B. To share different bandwidth
C. To share the same & different bandwidth
D. None of the mentioned

Answer: B

If the jammer noise shares the same bandwidth, the result could be destructive.

 

10. Pulse jammer consists of

A. Pulse modulated excess band noise
B. Pulse modulated band-limited noise
C. Pulse width modulated excess band noise
D. Pulse width modulated band-limited noise

Answer: B

Pulse jammer consists of pulse-modulated band-limited noise.

Scroll to Top