Signal Acquisition and Tracking MCQ [Free PDF] – Objective Question Answer for Signal Acquisition and Tracking Quiz

1. Acquisition is a process of bringing two spreading signals into _______ alignment.

A. Fine
B. Coarse
C. Fine & Coarse
D. None of the mentioned

Answer: B

The acquisition is a process of bringing two spreading signals into coarse alignment with one another.

 

2. Tracking maintains the possible waveform ______ alignment using a feedback loop.

A. Fine
B. Coarse
C. Fine & Coarse
D. None of the mentioned

Answer: A

Tracking continuously maintains the best possible waveform fine alignment using a feedback loop.

 

3. Acquisition can be of ______ type.

A. Coherent
B. Non-coherent
C. Coherent & Non-coherent
D. None of the mentioned

Answer: C

The acquisition can be categorized into two types coherent and non-coherent.

 

4. Uncertainty in the distance between transmitter and receiver translates into uncertainty in

A. Frequency
B. Propagation delay
C. Efficiency
D. None of the mentioned

Answer: B

uncertainty in the distance between the transmitter and the receiver translates into uncertainty in the propagation delay.

 

5. Acquisition uses ______ likelihood algorithm for acquiring the code.

A. Minimum
B. Maximum
C. Minimum & Maximum
D. None of the mentioned

Answer: B

It considers all possible code positions in parallel and a maximum likelihood algorithm is used to acquire the code.

h({});

 

6. Acquisition can be accomplished ________ as all possible codes are examined ______

A. Slowly, one by one
B. Rapidly, simultaneously
C. Slowly, simultaneously
D. Rapidly, one by one

Answer: B

The acquisition can be accomplished rapidly as all possible codes are examined simultaneously.

 

7. Matched filter does ______ search.

A. Serial
B. Parallel
C. Serial & Parallel
D. None of the mentioned

Answer: A

A single correlator or matched filter does a serial search.

 

8. How many correlators are used for despreading and code tracking functions?

A. One
B. Two
C. Three
D. None of the mentioned

Answer: A

The design of the code tracking function or despreading function needs only one correlator.

 

9. Which has a worse signal-to-noise performance?

A. Delay locked loop
B. Tau-dither loop
C. Delay locked & Tau-dither loop
D. None of the mentioned

Answer: B

The signal-to-noise performance of TDL is a bit worse than DDL.

 

10. In the case of direct CDMA, interference will occur if the PN codes are

A. Orthogonal to each other
B. Non-orthogonal to each other
C. Orthogonal & Non-orthogonal to each other
D. None of the mentioned

Answer: B

If the PN codes are not purely orthogonal direct CDMA interference will occur.

Scroll to Top