Abstraction layer MCQ [Free PDF] – Objective Question Answer for Abstraction layer Quiz

1. Top layer is
A. Physical media
B. Application
C. Design
D. None of the mentioned

Answer: B

The top layer is an application whereas the bottom layer is physical media.

 

2. Entities also does

A. Error correction
B. A/D
C. D/A
D. All of the mentioned

Answer: D

Entities also do A/D, D/A, encryption, and error correction.

 

3. In channel, the delay is

A. Fixed
B. Variable
C. Fixed & Variable
D. None of the mentioned

Answer: C

In the channel, delay can be either fixed or variable.

 

4. Channel can provide connectivity to

A. Point to point
B. 1 to many
C. Many too many
D. All of the mentioned

Answer: D

Channel can provide connectivity between point to point, 1 to many, and also many to many.

 

5. Embedding is a form of

A. Abstraction
B. Layering
C. Entity sharing
D. None of the mentioned

Answer: B

Embedding is a form of layering.

h({});

 

6. Transmission media is

A. Acoustic
B. Guided
C. Optical
D. All of the mentioned

Answer: D

Transmission media can be in acoustic, electronic, or optical forms.

 

7. In transmission media, the symbol type is generally

A. Analog
B. Digital
C. Analog & Digital
D. None of the mentioned

Answer: A

In transmission media, the symbol type is generally analog signals.

 

8. Noise is _____ in nature.

A. Random
B. Systematic
C. Random or Systematic
D. None of the mentioned

Answer: C

Noise can be random or systematic.

 

9. The radiation loss increases as

A. Frequency increases
B. Frequency decreases
C. Does not depend on the frequency
D. None of the mentioned

Answer: A

The radiation loss increases as frequency increases.

 

10. Attenuation is a function of

A. Channel length
B. Transmission media
C. Signal frequencies
D. All of the mentioned

Answer: D

Attenuation is a function of channel length, transmission media, and signal frequencies.

Scroll to Top