Implementing Embedded System MCQ Quiz – Objective Question with Answer for Implementing Embedded System

1. Which of the following allows the reuse of the software and the hardware components?

A. platform-based design
B. memory design
C. peripheral design
D. input design

Answer: A

The platform design allows the reuse of the software and the hardware components in order to cope with the increasing complexity in the design of embedded systems.

 

2. Which of the following is the design in which both the hardware and software are considered during the design?

A. platform-based design
B. memory-based design
C. software/hardware codesign
D. peripheral design

Answer: C

The software/hardware codesign is the one that has both hardware and software design concerns. This will help in the right combination of the hardware and the software for an efficient product.

 

3. What does API stand for?

A. address the programming interface
B. application programming interface
C. accessing peripheral through the interface
D. address the programming interface

Answer: B

The platform-based design helps in the reuse of both the hardware and the software components. The application programming interface helps in extending the platform towards software applications.

 

4. Which activity is concerned with identifying the task at the final embedded systems?

A. high-level transformation
B. compilation
C. scheduling
D. task-level concurrency management

Answer: D

There are many design activities associated with the platforms in the embedded system and one such is the task-level concurrency management which helps in identifying the task that needed to be present in the final embedded systems.

 

5. In which design activity, the loops are interchangeable?

A. compilation
B. scheduling
C. high-level transformation
D. hardware/software partitioning

Answer: C

The high-level transformation is responsible for the high optimizing transformations, that is, the loops can be interchanged so that the accesses to array components become more local.

 

6. Which design activity helps in the transformation of the floating-point arithmetic to fixed-point arithmetic?

A. high-level transformation
B. scheduling
C. compilation
D. task-level concurrency management

Answer: A

The high-level transformation is responsible for the high optimizing transformations, that is, for the loop interchanging, and the transformation of the floating-point arithmetic to the fixed point arithmetic can be done by the high-level transformation.

 

7. Which design activity is in charge of mapping operations to hardware?

A. scheduling
B. high-level transformation
C. hardware/software partitioning
D. compilation

Answer: C

The hardware/software partitioning is the activity that is in charge of mapping operations to the software or the hardware.

 

8. Which of the following is approximated during hardware/software partitioning, during task-level concurrency management?

A. scheduling
B. compilation
C. task-level concurrency management
D. high-level transformation

Answer: A

The scheduling is performed in several contexts. It should be approximated with the other design activities like the compilation, hardware/software partitioning, and task-level concurrency management. The scheduling should be precise for the final code.

 

9. Which of the following is a process of analyzing the set of possible designs?

A. design space exploration
B. scheduling
C. compilation
D. hardware/software partitioning

Answer: A

The design space exploration is the process of analyzing the set of designs and the design which meets the specification is selected.

 

10. Which of the following is a meet-in-the-middle approach?
A. peripheral based design
B. platform-based design
C. memory-based design
D. processor design

Answer: B

The platform is an abstraction layer that covers many possible refinements to a lower level and mainly follows a meet-in-the-middle approach.

Scroll to Top